U mag van ons verwachten dat wij meedenken. Mooie ideeën van onze opdrachtgevers maken wij werkelijkheid.


Meedenken

Ons team is gewend om klantwensen om te zetten in duidelijke concepten. Wij houden niet op bij het concept, maar pakken door naar prototype, productie en distributie. Wij begeleiden het proces van verpakkingsontwikkeling en artwork. Wanneer uw product in het schap ligt, gaan wij nog even door met monitoring en aftersales. Toby’s staat voor ontzorging.


Tandenborstel-ontwikkeling

Regelmatig wordt ons gevraagd een product te ontwikkelen speciaal voor de klant, bijvoorbeeld een tandenborstel.
Als eerste wordt er bepaald welke functies deze tandenborstel moet hebben, denk aan een tongcleaner of cross-action haren. Wanneer we dit in kaart hebben gebracht gaan we naar de tekentafel: het designtraject. Als iedereen tevreden is met het design, wordt er een mock-up / prototype gemaakt van het nieuwe model. Is ook deze getest en goedgekeurd, worden de mallen gemaakt en kan de productie beginnen.

Cosmetica-ontwikkeling

Een van onze expertises is het ontwikkelen van cosmetica producten, welke binnen meerdere categorieën terugkomen: mondwater, tandpasta, voetverzorging, beauty en babyverzorging

Samen met onze huis chemicus stellen wij recepturen samen die voldoen aan de wensen en verwachtingen van onze klant. Een product moet de claims op de verpakking waarmaken, een goede claimonderbouwing is essentieel. Wij kiezen voor de meest veilige ingrediënten die voldoen aan alle wettelijke eisen, die van de klant en van deze tijd. Al onze cosmetica producten worden eerst door een veiligheidsbeoordelaar goedgekeurd, voordat deze op de markt komen.

Productie

Onze producten worden op verschillende productielocaties wereldwijd geproduceerd: van Nederland, andere Europese landen, de VS tot Azië. Al onze productielocaties zijn gecertificeerd en voldoen aan de hoogste eisen. De producten moeten voldoen aan onze strenge kwaliteitseisen, conform ons solide kwaliteitssysteem.

Sociale- en arbeidsomstandigheden zijn voor Toby’s zeer belangrijk en onderdeel van onze bedrijfsfilosofie. Wij zijn lid van Amfori en alle productie locaties ondergaan structureel een BSCI (social compliance) audit. Wij streven naar optimalisatie van duurzaamheid van de productie, met oog voor milieu en omgeving.

Supply chain

Wij leveren vanuit voorraad en Just In Time aan het DC van onze klanten.
Zonder goede beschikbaarheid van de producten, hebben wij geen bestaansrecht. Onze focus is hier dan ook continu op gevestigd en is één van onze toegevoegde waarden.

Door middel van onze kennis en ervaring, persoonlijke aandacht en een zeer krachtig ERP systeem zorgen wij samen met onze partners voor een zeer hoog serviceniveau tegen zo laag mogelijke kosten.


Datakwaliteit

De juistheid van artikelgegevens is meer en meer van belang voor een soepele supply chain en communicatie naar consumenten. Wij zijn GS1 DAS gecertificeerd en werken dagelijks aan de correctheid van de gegevens en daarmee een zo hoog mogelijke datascore.

Optimalisatie

Maar alleen beschikbaarheid en datakwaliteit is voor ons niet genoeg. Ook efficiency van de verschepingen, het minimaliseren van logistieke verpakkingen, het verduurzamen en verminderen van C02 footprint zijn voor ons van groot belang. Kortom, optimalisatie in de supply chain is voor ons een speerpunt.

Kwaliteit / Nazorg

De borging van de kwaliteit van de producten is een belangrijke pijler van ons bedrijf. Dit is verweven in ons gehele bedrijfsproces vanaf sourcing, inkoop, supply chain en stopt niet wanneer een product op het schap staat. Wij staan als leverancier voor onze producten en de kwaliteit ervan.

Wanneer wetgeving verandert of de markt verandert dan adviseren wij over de aanpassingen die nodig zijn aan product of verpakkingen. Ook volgen wij de reacties en verkoopcijfers en bekijken wij samen met onze klanten hoe we een assortiment nóg succesvoller kunnen maken.